קנאה

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 12/05/11 23:58 ח באייר התשעא

שאלה

שלום רב!

התורה כותבת שצריך להסתכל על הדברים הטובים של האחר, אבל איך אפשר לעשות זאת בלי לקנאות?

תשובה

שלום.

נראה לי שהתשובה היא התחזקות באמונה.
כל מה שה' עושה, עושה לטובה, ובאופן הכללי אפשר לראות שמה שיש לאחר זה טוב לכלל ובכך גם אני. לראות את כולנו כנשמה אחת בגופים מחולקים, ולשמוח בשמחת חברנו. צריך גם להסתכל ש"אין אדם נוגע במוכן לחברו". כלומר, מה שיש לחבר אין זה גורע מהטוב שיש לי, ומה שיש לי זה הכי טוב בשבילי.
כדי להתחזק באמונה אני ממליץ על הספר "בגן האמונה" מאת הרב שלום ארוש.

בברכה,
אוריה.