קירוב רחוקים והעברת דירה

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 18/05/08 00:45 יג באייר התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב. ב"ה זכיתי ובעלי חדור באידיאלים מאוד גדולים וחיי ביום יום את כל הקטע של קירוב רחוקים וארץ ישראל השלמה. אני לצערי פחות מתחברת לזה. הציעו לו להצטרף לאיזה שהוא פרוייקט של "ראש יהודי" שדורש מגורים בסביבה חילונית וממש חיכוך ברוב שעות היום. מה לעשות? אני מאוד חוששת לעצמי,לילדים ובעיקר לבעלי, שלא ניתדרדר. תודה רבה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
קשה לחוות דעה מבלי להכיר אתכם ואת התנאים האמורים, אולם באופן כללי אחווה דעתי, שאמנם במקרים רבים לא סופגים כל כך השפעה שלילית כאשר עסוקים בהשפעה חיובית. אולם זאת בעיקר כאשר שני בני הזוג חדורים מוטיבציה עזה לפעול ולהשפיע. אין לדעתי לעשות מעבר כה משמעותי בחייכם מבלי שיש תיאום כוונות ותיאום ציפיות ביניכם. כפי שאת מתארת, נראה לי שאכן מדובר בסיכון לא קטן, שעלול ליצור גם מתחים בינך ובין אישך. לכן דומני שעדיף שיעסוק בשליחות החשובה בה הוא מעוניין, מבלי להעתיק את מגורי כל המשפחה.
כל טוב,
רונן לוביץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן