קורקינט בשבת

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 12/12/02 12:18 ז בטבת התשסג

שאלה

האם מותר לסוע בקורקנט?

תודה בר

כתה ו'

תשובה

שלום לבר היקר!

קיבלתי את דרישת השלום, החזר לו שלום באהבה וחיבה.
לענין הרכיבה על קורקינט בשבת, הנה ידוע שאין בין קורקינט לאופניים הבדל משמעותי, ואולי יש לקורקינט יתרון בזה שגלגליו אינן "מתפוצצים" ואין בהם ענין של ניפוח באוויר.
ככלל רכיבה באופניים ובקורקינט לילדים קטנים איננה אסורה בשבת והיא בגדר משחקי ילדים המשחקים ברחובה של עיר. וזאת כמובן בעיר, ישוב המוקפת ב"ערוב", "גדר". ואין במשחק זה יציאה מחוץ לתחום שבת או טלטול מחוץ לערוב.
אך כפי שהמליץ בעל ה"שמירת שבת כהלכתה" יש להמנע מגיל צעיר, כבר כמה שנים לפני בר מצוה מלשחק במשחקים כאלו.
ורק לילדים קטנים – עד גיל שש-שבע, אפשר להתיר לשחק במשחקים אלו כולל קורקינט בשבת.
אגב, אי מדבר על קורקינט שאין בו בעיות של הדלקת אור או פעמון חשמלי וכדומה, שאלו איסורים של ממש אך אינני חושב שהם קיימים בקורקינטים לפחות המצויים בימנו בארץ.