קורס כשר?

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 28/04/14 17:37 כח בניסן התשעד

שאלה

שלום וברכה, אשמח מאד באם תוכלו לסייע לי בשאלה זו, לפני תקופה מסויימת שלחתי לכאן שאלה ״ כיצד לדעת עקרונית האם קורסים/ שיטות ריפוי ברפואה המשלימה הינם כשרים ולא משורש עבודה זרה?״ התשובה שקיבלתי הייתה שאם הידע הנלמד מבוסס על עקרונות של חוקי הטבע המוכרים ואינו פונה לכוח אחר אז זה בסדר ללמוד. בהמשך לזה- אני כרגע מעוניינת ללמוד סוג של שיטת ריפוי שנקראת body-spin הריפוי בה מבוסס על עקרון בדיקת עצב- שריר, (שיטה שמצויה וידועה בעוד שיטות ריפוי) באופן כזה עוקפים את האגו/ האינטלקט שלעיתים חוסם את הסיבה שמחוללת מחלה או תקיעות, בנוסף הריפוי/ שחרור החסימה נעשה באמצעות כרטיסים מגנטיים ומטוטלת שנותנת אינפורמציה על השדה המגנטי של האדם ובודקת מקומות חסומים בגוף מבחינה אנרגטית. זה בגדול. להבנתי ועל פי ההדרכה שקיבלתי זה כשר ללמידה, אני פשוט רוצה חוות דעת נוספת וחיזוק שזה אכן בסדר, אם אפשר, סליחה על אורך השאלה ותודה רבה !

תשובה

שלום,

הכי חשוב לבדוק שמדובר בדבר אמיתי ולא שרלטנות. תבדקי בעצמך עד כמה שיטה זו עוזרת, ולא להשלות לא את עצמך ולא את המטופלים.
כיוון שמדובר ברפואה לא קונבנציונאלית, צריך לבדוק היטב היטב את הדבר, ולא ללכת שולל אחרי סיפורים למיניהם או מדריכים כריזמטיים. באותה מידה שאת היית אכן ביקורתית, ונוכחת לדעת שהדבר מסייע, ניתן להשתמש בזה.
לגבי בעיית עבודה זרה, לא נראה לי שיש כאן בעיה כזו.

בהצלחה.