קדיש

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 07/12/15 21:58 כה בכסלו התשעו

שאלה

מדוע בתפילת הקדיש לא מוזכר שם ה?

תשובה

אינני יודע.
ישנם כמה אפשרויות. למשל: כיוון שאמירת קדיש איננה חלק מהתפילה. שהרי לאחר לימוד תורה אומרים קדיש. לכן אין שם ה' מפורש. או כיוון שקדיש אומרים על מת וטעם המוות נסתם מאיתנו, וכאילו יש כאן סוג של הסתרת פנים, לכן שם ה' לא נזכר במפורש.
שני הטעמים הללו רואים את הקדיש מנקודות שונות לחלוטין, הראשון מקדיש דרבנן הנאמר על לימוד תורה, והשני מקדיש יתום הנאמר על מת.
אולם טעם היסוד של המחברים את לשון הקדיש, אפשר שהוא אחד מאלו שציינתי ואפשר שהוא אחר.