קדיש

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 27/01/11 18:44 כב בשבט התשעא

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום רב!

רציתי לדעת האם מותר לי להגיד קדיש על סבתא רב במשך שנה,כי אני יודע שאין מישהו מהבנים שלה שיגיד עליה קדיש

תודה מראש!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

ככלל אין איסור או חובה לומר קדיש.

במשך הדורות התפתח המנהג שהפך להלכה שבניו של נפטר אומרים קדיש במשך 11 חודש לעילוי נשמת ההורה.

נכתב בספרים רבות על חשיבות הקדיש ועל התועלת לנשמת הנפטר.

לכן במקרים בהם לא היו לנפטר בנים, נוטה המשפחה למצוא אדם שיאמר קדיש לעילוי נשמת (לעתים אף משלמים על כך).

מקובל, שאדם שהוריו בחיים לא יאמר קדיש יתום על אף אחד מפני עין הרע, ושלא יאמרו האנשים דבר המביא למזל רע. (ועוד יש המציינים שזה עלול לפגוע בהורים החיים).

במקרה שלך, אם יש הסכמה של הוריך, ואתה חש שהמחויבות כלפי הסבתא גוברת על החשש מעין הרע, אתה רשאי לומר קדיש.

עדיין ההמלצה היא להימנע מזה, ואולי למצוא אדם שממילא התיתם מאחד מהוריו שיגיד קדיש גם עבור הסבתא.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן