קבלת שבת בבית הכנסת

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 11/05/08 14:46 ו באייר התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב,

שמעתי שבערב שבת יש לקרוא את קבלת שבת לפני שקיעת החמה.

אצלנו בבית הכנסת קוראים שיר השירים ולכן קריאת קבלת שבת "נידחת" לאחר השקיעה.

א. האם נכון הדבר?

ב. האם עלי לצאת מהבית כנסת לפני השקיעה ולקרוא את קבלת שבת ביחידות, כמו שדרך אגב עושים כמה בחורים אצלנו?

תשובה

שלום רב,
נכון הוא שצריך לקבל שבת לפני השקיעה, אולם אין צורך לצאת מבית הכנסת ולומר קבלת שבת ביחידות. העיקר הוא לקבל שבת לפני השקיעה. כדי לקבל שבת די לומר את הפסוק "בואי בשלום" שבסוף "לכה דודי", או לומר "הריני מקבל על עצמי שבת", ואחר כך אפשר לומר קבלת שבת עם כולם. כך ראוי לנהוג, ולא לפרוש מן הציבור.

כל טוב,

רונן לוביץ