קבלת דברי גזל

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 29/08/07 12:20 טו באלול התשסז

שאלה

שלום לך כבוד הרב,

אני אובדת עצות ולכן החלטתי לפנות אליך/כם כי אני חושבת שאני שותפה לעברה וזה לא עושה לי טוב מצפונית וגם מתסכל אותי.

ובכן...

אחותי הגדולה ממני נוהגת לתת לי דברי מזון (פירות, ירקות ובשרים) שנלקחו בדרכים לא כשרות ע"י בעלה ממקום עבודתו - כלומר, נגזלו!! היות ומדובר בכמויות לא קטנות, יוצא שהיא חייבת לתת גם לאחרים וביניהם גם לי.

מפריע לי לראות אותה שותפה לעברה של בעלה, בפרט שהיא שונה ממנו ויוצא שבעל כורחה היא שותפה לזה ובמקביל, מפריע לי להמשיך ולקבל ממנה דברי גזל ולאכול מהם ולכן החלטתי להפסיק ולקבל זאת ממנה, אלא שאם אסרב, יוצא שאני פוגעת בה, שזה כאילו להגיד לה שהיא אוכלת מגזל.

בעיקר מה שמתסכל אותי זה שלעיתים קרובות אני מוזמנת אליה לארוחות שבת וחגים, אז מה אגיד לה אז, שהאוכל הינו למעשה גזל??

מה עליי לעשות?

בתודה מראש

תשובה

שלום לך,
הבושה של אחותך אינה סיבה לאכול מגזל.
אמרי לה זאת בצורה גלויה ואוהבת , שאין זה מעשה שאת רוצה להיות שותפה בו. אולי אף תעזרי לה לחזור בתשובה.
חזקי ואמצי,
אריאל פריש