קבלה לרווק

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 31/07/11 23:02 כט בתמוז התשעא

שאלה

בס"ד

שלום לרב!

שמעתי שהרשב"י הזהיר בחומרה שרווק לא ילמד קבלה, ואף הזהיר שהמלמדו ימות.

האם יוצא שאסור לרווק גם ללמוד בעיון את כתבי החסידות השונים (כתניא)

ואת כתבי הרב קוק (כ"אורות הקודש"), ולהתעמק בהם?

תודה רבה

אלעזר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום אלעזר,

הביטוי "ואף הזהיר שהמלמדו ימות" נראה לי כחשוד, ויש לבדוק אם ובאיזה הקשר הדברים נאמרו.
הזוהר מדבר על נדב ואביהוא כמי שמתו בגלל שהיו רווקים. לדברי הזוהר רק בתוך קשר עם אישה יכול גבר לבנות באופן מלא את כל שיעור קומת נשמתו. על כן כאשר בקשו להתקרב לה' בשעת השראת השכינה במשכן, מתו מתוך כלות הנפש.
זהו רק ביטוי אחד לבעיה בלימוד קבלה עבור אדם שלא בנה את עצמו בחייו כמו שצריך - והרווק נמצא במצב זה.
(ייתכן וישנם רווקים מבוגרים יחידאים שמתוך התנסות החיים מוכנים ללימוד הזה ואף יש כמה כאלה שאני מכיר שמלמדים קבלה בקדושה ובטהרה.)
בכל אופן נראה שהרבה אדמו"רי חסידות, גם כאשר ביססו את דבריהם על תורות הקבלה - וגם הרבה הראי"ה - תרגמו את הקבלה לשפה הנקלטת בנפשם של מי שאינו בנוי ללמוד עדיין קבלה. למעשה זאת הייתה אחת ממטרותיהן באמירת התורות שלהם - הורדת התורות הקבליות לרמה של החסידים. בכל זאת כאשר יש קטעים בחסידות, למשל בתורות חב"ד, המשתמשים בגלוי בשפה ובמונחים של הקבלה יש למי שאינו בנוי לכך למעט בעיון בהם.
בברכה, דוב ברקוביץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן