קבורה

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 04/04/13 18:44 כד בניסן התשעג

שאלה

אבי נפטר לפני שבועיים ורציתי לשאול האם מותר מבחינת ההלכה לשנות מקום קבורתו משום שאחיו קברו אותו בקיר ואנחנו בנותיו היינו רוצות לקבור אותו בקבורה רגילה בחלקת אדמה. (מותו של אבי אינו היה טבעי אלא הייתה התאבדות עקב מחלה נפשית).

אשמח לתשובה בהקדם.

בתודה

יעל

תשובה

המקום ינחם אותכם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפו לדאבה עוד!

משתתף בצערכם מכל הלב!

לעצם השאלה. אסור להוציא אדם נפטר ממקום קבורתו, למעט מקרים מאד חריגים ובודדים. העברה מקבורת סנהדרין (קבורה בקומות בתוך הקיר) לקבורה באדמה אינה מן המקרים הללו. אע"פ שאנו רגילים לקבורה בתוך האדמה, למעשה קבורה זו חידוש ואבות אבותינו קברו דווקא בקומות, כפי שניתן לראות את במערות קבורה עתיקות. זו גם הסיבה שהקבורה בקיר נקראת "קבורת סנהדרין". הרי מדובר בקבורה הלכתית, כאשר הקבר מלא באדמה המחוברת לקרקע עולם, ויוצא כך שהנפטר שוכב על האדמה כפי שמחייבת ההלכה היהודית. כלומר הקבורה הזו כשרה וטובה, פשוט לא התרגלנו אליה.

בברכה,

חיים בריסק