צפיה בטלויזיה-איך להתגבר על הדחף

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 22/11/02 00:06 יז בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב

אני מוצאת את עצמי יותר מידי פעמים יושבת מול הטלויזיה שלצערי הרב מאוד נמצאת בביתי, הרבה פעמים אני רואה תוכניות טפשיות חסרות טעם ומזיקות לנפש-אבל אני לא מצליחה להשתלט על הדחף לשבת על הספה ולצפות בה...מה לעשות????

תשובה

שלום לגברת .

כידוע לך הטלויזיה היא אם כל חטאת ושעמומה מוציא את הבריות כמעט מדעתן והם יושבים בטלים ומתבטלים מול 'המרדים הלאומי' אשר שיברתו - זוהי תקנתו .

ואת הרי מעידה , כי אין בו ענין וחפץ אלא הבל הבלים הכל הבל .

לו עמי שומע לי ? קחי אותה כמות שהיא - אם את בעלת הבית - זרקי לפח וחסל סדר נזיקין , ובזה יתחיל בביתך סדר ישועות וסדר קדשים .

ואם אינך בעלת הבית ואין הדבר תלוי בך , ואין לך יכולת לשכנע את בעל הבית להצטרף לרבבות זורקי הטלויזיות ,
אם פוגע בך מנוול זה - משכהו לבית המדרש .

קחי לך ספר יהודי טוב בשביל הנשמה , תהילים תמיד טוב , ועוד כהנה וכהנה , והצילי נפשך , ואמרי לנפשך שובי .

ההלכה קובעת שאדם צריך לישון מתוך דברי תורה ,
והנה ראיתי שיש בני אדם הקונים זרוע מברזל ושמים אותה בחדר משכבם , ועליה עוד טלויזיה
חומרא יתירה , מאריך טרחא ומבזבז ממוניא
והם מגרים בעצמם את היצר הרע בהרדמם מול המסך הכחול המרצד בעיני הטוהר של האדם .

איך יעלו לישון בלי דברי תורה ????
אמר לי מאן דהוא , כי הם נרדמים מול 'פסוקו של יום ' - אם זה עוד קיים וחותמים בשירת התקווה
אגב , הם קמים ממיטתם ועומדים דום בתקוות הליל ???

גברת , אמרי למלאך המשחית - הרף
שובי שובי השולמית
התנערי מעפר המסמא עיניים

מילה כתובה , ספר טוב יועילו לך הרבה יותר

עלי והצליחי ושמרי על קדושת העיניים וטהרת המחשבה

התגברי, ואשרייך שיש לך יכולת לנצח את היצר הזה שרבים לא הביאוהו לביתם כלל ועיקר .