צניעות

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 11/11/02 15:27 ו בכסלו התשסג

שאלה

לכבוד הרב

למה לבנות אסור ללבוש מכנסיים ולבנים כן, הרי מכנסיים הוא לבוש לא צנוע (מבליט)בשני המינים?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לשואלת

האיסור של לבישת מכנסיים לבנות כולל שני צדדים ראשית אסור לאיש ללבוש מלבושי אשה ולאשה אסור ללבוש מלבושי גבר .
האנשים לובשים מכנסיים והנשים לובשות שמלות .

אך יש דבר נוסף , בהיות המכנסיים לא צנועות לנשים .

מכנסי הגברים בדרך כלל צנועים הם ואם יש מכנסיים כפי שציינת שאינן צנועות , אכן אין לגברים ללבוש בגד כזה .

נכון שפעם הגברים לבשו מכנסיים יותר רחבות ( שרוואל ) אך בימינו יש מכנסיים ואין בהן בעיה .

איש למינו ישכון , וכל אחד ילך במלבושים המתאימים לו.
והיה מחננו קדוש .

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן