צניעות בשבט

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 23/07/03 05:09 כג בתמוז התשסג

שאלה

אני נמצאת בשבט מעורב והיחסים בין הבנים לבנות פתוחים מאוד (אנחנו שומרים נגיעה ) בנושאי שיחה וכו ' ובזמן האחרון שמתי לב שהיחסים יותר מדי פתוחים לכן שאלתי היא מתי שמים את הגבול ביחסים כאלו?

דחוף נורא. בתודה מראש

תשובה

שלום רב.
ראשית כל עלינו להבהיר מה דעת ההלכה לגבי קשר בין בנים לבנות בגיל צעיר שלא למטרת נישואין:
כל קשר אשר איננו קשור לדברים הכרחים/טכניים אסור.

קשר ידידותי בין בן לבת בגיל צעיר גורם למתח מיני מיותר אשר איננו נותן לא לבן ולא לבת לפתח את עצמם כראוי במהלך שנותיהם הראשונות.
כמו-כן קשר כזה פוגם בקשר האמיתי הוא קשר הנישואין אליו מגיעים אנשים לאחר שעברו במהלך חייהם מס' קשרים עם אנשי המין השני שגרמו להם לציפיות מסוימות מבן זוגם ופגעו ביכולת שלהם לפתח קשר בעל עוצמה וקדושה כפי שניתן היה אם היה מדובר בקשר ראשוני.

מתוך דברים אלו ברור ששבט מעורב הגורר יחס ידידותי בין בנים לבנות ולמתחים מיניים מיותרים אסור על פי ההלכה.
בשבט שלכם נגררו למצב בו כל נושאי השיחה פתוחים לדיון וממילא הרגשת שאין הדבר ראוי וצדקת בכך.

מה עושים?
בשלב ראשון צריך לעצור את המצב הנתון ולנסות לאט לאט להפוך את נושאי השיחה הנידונים לפחות פתוחים ורציניים ככל שניתן. דברי על כך עם חברותייך אני משוכנע שגם הן יסכימו איתן ורמת הנושאים הנידונים תעלה.
בשלב שני השאיפה צריכה להיות בראש ובראשונה לגרום לכולם להכיר בכך שהאידיאל הינו להגיע למצב של שבט נפרד. דבר זה צריך להיעשות ע"י קריאת חומר בנושא והסברתו. ניתן לפנות לרב ע"מ שיסביר את חומרת הדבר וכן את הגדרים בצורה מדויקת. כמו כן אני ממליץ לך לעיין בספרו של הרב אבינר "גן נעול", וכן עייני בתשובותי באתר:

https://www.kipa.co.il/admin/ask_new/a.asp?id=13980

https://www.kipa.co.il/admin/ask_new/a.asp?id=19310

אין ספק שיצירת מצב בו שבט מעורב נהפך לשבט נפרד הינו מצב קשה ביותר המצריך עבודה רבה ורצון מצד כל הגורמים אולם איננו מוותרים על פסיק מן ההלכה קשה ככל שתהיה.
הוסיפו גבורה וקדושה בעם ישראל -"קדושים תהיו כי קדוש אני".
בברכת הצלחה,
צבי קוסטינר.