צניעות בימים שאשתי נדה

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 01/09/11 19:28 ב באלול התשעא

שאלה

שלום הרב רציתי לדעת אם מותר לבעל לראות את אישתו בלי כיסוי ראש בזמן נידה (אני פוסקים כמו הרב אילהו זצ"ל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום משה,

כתוב בשולחן ערוך, אבן העזר, כא, ד -
"מותר לאדם להביט באשתו שהיא נדה והיא ערוה לו (בשעה שהיא נדה) אף על פי שיש לו הנאה בראייתה. הואיל והיא מותרת לאחר זמן אינו בא לידי מכשול. אבל לא ישחק ולא יקל ראש עמה".
ועל היתר הראייה מעיר החלקת מחוקק, "ועל כן התירו לאישה להתקשט בימי נדתה שלא תתגנה על בעלה."
מתוך כך נראה פשוט שמותר לבעל לראות את אשתו בלי כיסוי ראש בזמן נדתה.
בברכה, דוב ברקוביץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן