צלחת פורצלן - הטרפה

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 26/11/14 10:20 ד בכסלו התשעה

שאלה

צלחת פורצלן חלבית שהניחו עליה שניצל בשרי חם בחום שהיד איננו סולדת בו , האם נטרפה?

אם נטרפה, האם חייבים לשוברה, או שניתן להשתמש בה שלא לצורכי מאכל, כמו תחתית לעציץ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
אם היד אינה סולדת בו הרי שהשניצל לא נקרא חם ואינו בולע.
בכל מקרה יש כאן גם נותן טעם לפגם (במידה ולא השתמשו בצלחת באותו היום).
לכן, מותר להשתמש בצלחת, רצוי להגעילה על פי השיטות המקלות בפורצלן.

כל טוב, חיים רטיג, ישיבת ההסדר בינות רעננה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן