ציד

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 14/05/08 11:35 ט באייר התשסח

שאלה

שלום וברכה

לצורך העניין, נאמר שכעת אדם מצוי בשדה ללא מזון, והוא בקי בהלכות שחיטה, כשרות, וכדו', והוא מחליט לצוד בהמה או עוף כלשהו למחייתו.

האם יש ברכה מיוחדת או דבר שצריך לומר על הציד? ובכלל (חוץ מהשחיטה וברכת הנהנין) יש עוד איזו ברכה שיש לומר בתהליך הנ'ל?

תודה רבה

תשובה

יש ברכה על כיסוי הדם שמתבצע לאחר השחיטה.
אין כל ברכה על הציד, ולהיפך עלינו להתבייש על כך שעלינו להרוג בעלי חיים לצרכינו וטרם הגעהו למציאות של גאולה בה לא נשחוט בעלי חיים. מצוות כיסוי הדם באה להזכירנו על הבושה שבשחיטה.

רונן