צום והריון

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 07/08/05 14:10 ב באב התשסה

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,

הנני בחודש השישי להריוני. ההריון תקין ב"ה. ברצוני לשאול האם מותר לי לצום בתשעה באב ואם כן האם ישנה דרך מסויימת. כמו כן, מה לגבי צום יום כיפור בעז"ה.

אשמח לקבל תשובה מהירה ( עוד לפני הצום...)

תודה רבה,

אתי.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב
עקרונית נשים בהריון חייבות בצום אלא אם יש הוראה אחרת של רופא או לקראת סיום ההריון בו יש צורך בחוזק מיוחד.אמצנם אם את חשה חולשה חריגה במהלך הצום אזי אינך שונה מחולה שאין בו סכנה המותר לאכול בצום.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן