צה''ל והגאולה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 20/10/02 13:51 יד בחשון התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב!

הייתי רוצה לדעת האם צה"ל קשור במובן מסוים לקידום הגאולה ואם כן איך?

אשמח לקבל את התשובה בהקדם,

תודה, מעיין.

תשובה

שלום למעיין .

גאולת עם ישראל היא התהליך של שיבת ציון , שחלמנו ואבותינו חלמו עליו שנים רבות .
מן הגלות באנו ועלינו קמעא קמעא ועדיין רוב היהודים - שם בנכר .
כבוש הארץ ואחיזתה ענין הוא לכח צבאי מלמטה , הנשען על חסדי השם ורחמיו כי לעולם לא כלו .

היו לגיונות של יהודים , אנשי מחתרות וקבוצות לוחמות עד אשר הוקם הצבא האחד , צה'ל .
פשוט וברור הוא הקשר בין הליך הגאולה ההולך ומזריח לבין עבודת הקודש של חיילי ישראל ה' עליהם יחיו .

הם העומדים על משמר ארצינו וערי א-לקינו .
צה'ל הוא חלק מעשי ביותר של הגאולה הראשונית בבחינת משיח בן דוד .
ואנו צריכים להוקיר טובה ותודה לחיילים היקרים על עמידתם בחוזק כצור איתן מול אויבינו מבקשי רעתנו .

ולכן מורנו ורבנו הרב צביהודא קוק זיע'א היה אוהב את מדי צה'ל וקרא להם 'מדי הקודש '.

הליך הגאולה מתקדם , עצת ה' ביד עבדיו לגאול את עמנו ונחלתנו תושלם
ומי יתן ומהרה יושלם שם וכסא יחד
כי עין בעין יראו בשוב ה' ציון אמן

חזקי ואמצי
והעתירי תפלות לכבוד החיילים וכל זרועות הבטחון אמן .