צדקה

חדשות כיפה הרב משה קליין 09/02/02 16:03 כז בשבט התשסב

שאלה

לכבוד הרב,שלום וברכה

שאלתי היא:האם מחוייבת בת-שרות להפריש מעשר מדמי הכיס המועטים שהיא מקבלת,והרי כל זמנה היא מקדישה לצדקה,והכסף הזה בקושי מספיק לכל מיני דברים,והיא רוצה כמה שפחות לנצל את כספי הוריה?

תודה רבה!!!!!!

תשובה

חובתו של כל אדם לקיים מצות צדקה, אלא שמעשר כספים ניתן מהכנסה כלכלית הנועדה מרווח ומטרתה פרנסה למתפרנס.
בת השרות המקבלת תשלום חודשי שנועד להחזר הוצאותיה המינימליים איננה חיבת ליתן מהם מעשר כספים.
אלא שחובת מצוות צדקה עדיין נותרה על כל בת, כל אחת לפי יכולתה.