צבא וישיבה

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/10/01 20:57 טו בתשרי התשסב

שאלה

אני מכין עבודה אקדמאית בעניין גיוס בני ישיבות .

תמיד ידעתי שקיימות עמדות הלכתיות לפיהן על כל צעיר יהיה אשר יהיה להתגייס לצבא, הסדר, שלב ב' וכד' .

הופתעתי מאד שלא מצאתי דעה כזו וכל עמדות הרבנים הציוניים שראיתי גורסות כי מי שחשקה נפשו בתורה (באמת, כמובן) לא יתגייס, אלא ישב וילמד .

(למשל הרבנים נריה, שפירא, אליהו, הלוי .)

האם העובדה שלא מצאתי מצביעה על כשלון חיפושי או על העדרה של דעה כזו ?

האם היתה זו עמדתו גם של הרב צבי יהודה ?

אם יש עמדות כאלו, אבקש גם הפניה לספרים או פרסומים .

בתודה מראש ובברכת חג שמח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה,

בענין זה עיין במאמרים בתחומין וכן בחוברת "לעזרת ה' בגיבורים" בהוצ' מייזליש ושנרב.
שם מפורטים כל המקורות בענין.

בברכה,
שי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן