פתיחת תיק ברבנות

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 26/07/07 07:26 יא באב התשסז

שאלה

אינני רוצה לפתוח תיק ברבנות במקום מגוריי ושותפי לחיים מכיוון שברבנות זו לא מתאפשר לי לבחור רב שאני רוצה שיחתן אלא ניתנת אופציה של שתי רבנים משלהם, שאאלתי היא האם נוכל להוציא תעודת רווקות ולפתוח בעיר אחרת?

תשובה

שלום וברכה
הרבנות מקומית אמורה לאשר רב שנמצא ברשימת הרבנים המאושרים לחתן, את הרשימה ניתן לראות באתר האינטרנט של הרשות הארצית לענייני דת
http://www.religions.gov.il/שירותי דת/נישואין/עורכי חופה וקידושין/default.htm
אם הרבנות המקומית אינה מוכנה לאשר רב מהרשימה ניתן בהחלט לפנות לרבנות הראשית
בברכה