פרשת השבוע

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 07/08/18 12:51 כו באב התשעח

שאלה

שלום,

רציתי לדעת איך אני יכול לדעת איזה פרשה נקראת באיזה שבוע, ובכלל מתי מתחלפת פרשה (שבת בבוקר/ מנחה).

האם פרשת שבוע של שבוע מסויים היא של השבוע שלפני השבת או של אחרי השבת,

תודה מראש.

תשובה

לשואל שלום רב.

ביהדות אין שמות לימים אלא אנו סופרים את ימי השבוע לקראת שבת - יום ראשון בשבת, יום שני בשבת וכו', כשהשבת היא עיקרו של השבוע. ולכן כל ימי השבוע שלפני השבת נקראים על שם השבת שאחריהם. אנו כיום בשבוע של פרשת ויקהל-פקודי, שתבוא בשבת הקרובה.

(אמנם במידה מסויימת עד יום שלישי יש שייכות מסויימת לשבוע הקודם, למשל בכך שאם עדיין לא הספיק לקרוא את הפרשה ואת תרגומה, הוא יכול להשלים)

בברכה

אפי קיציס