פרק שירה

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 14/03/10 00:46 כח באדר התשע

שאלה

לאחר מספר פעמים בהם קראתי פרק שירה 40 יום כמו שמבקשת הסגולה ולא ראיתי כי התקיימה בקשתי הפסקתי לזמן מה לומר את פרק השירה וכמובן יודעת אני שאין תפילות השבות ריקם האם זה כפירה לחשוב כך ובגלל זה הפסקתי או שזה נקרא לא להאמין לסגולות?

תשובה

שלום.
חס ושלום לומר כי זו כפירה. ברגע שאת יודעת שכל תפילותייך עזרו, אך אינך יודעת כיצד, זאת רמה גבוהה של אמונה בבורא, יתברך. אמנם יכול להיות שקשה לך שאת לא רואה שאת נענית בצורה ברורה, ובגלל זה הפסקת את אמירת השירה, וזה לגיטימי, אך לא להתייאש. להמשיך להתפלל ולהתחזק באמונה שכל התפילות אינן שוות ריקם. בעז"ה שתפילותייך יתקבלו לרצון לפני אדון כל לטובה ולברכה במהרה!