פרנטאל בפסח

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 29/03/06 16:38 כט באדר התשסו

שאלה

אני בהריון בחודש חמישי. מחודש שלישי אני לוקחת כדור של מולטי ויטמינים להריון בשם פרנטאל. רציתי לשאול אם כדור זה כשר לפסח והאם ניתן להמשיך לקחת אותו בפסח.

תודה

עדי

תשובה

לעדי שלום
הבעיה בכדורים לפסח שהחומר המצפה את הכדור עשוי להכיל עמילן חיטה.
לכן עליך לבדוק במדריך המופץ בכל קופת חולים לקראת פסח האם הכדור נכלל ברשימה של כדורי חמץ.
אך אם התרופה שאת נוטלת אינה טעימה (כדוגמת סירופ או גלולה למציצה) לפי רוב הפוסקים, כיון שערבו בגלולה חומרים שונים ומרים - נפסלת הגלולה מאכילה ואין לה יותר דין חמץ.
ולמרות שישנם פוסקים המחמירים גם בזה ברור שרשאי אדם להקל כדעת רוב הפוסקים וליטול תרופה מרה להפגת כאבים קלים ואף למניעת מחלות ולחיזוק בגוף.
בברכה צוות המשיבים של ישיבת ההסדר קרני שומרון.