פסיקת הלכה ע"פ סברתי

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 14/07/03 18:07 יד בתמוז התשסג

שאלה

עד כמה מותר לאדם לסמוך על סברות עצמיות שלו בגמרא הלכה וכד' (במיוחד כשלדבר יש נפ"מ)?

תודה רבה (גם על השאלה הקודמת)

תשובה

שלום רב.
לאחר שאדם יודע ש"ס ופוסקים וזכה ליישר את סברתו הוא יכול לפסוק על פיה וגדולי הפוסקים בימינו הינם האנשים אשר עמלו ויגעו על כל הש"ס כולו ומתוך כך זכו לסיעת הדשמיא להגיע למדרגה שהם מסוגלים לפסוק ע"פ סברתם.
הדבר דומה לחייל שביומו הראשון בצבא כבר רוצה להסביר כיצד צריך לכבוש מקום מסוים. עליו לשבת מס' שנים להבין שיטות כיבוד וכו' ורק לאחר מכן הוא יכול להכריע מסברתו.
לכן למוד את כל התורה ובמידה שתתגדל בתורה ותשמש תלמידי חכמים ב"ה הקב"ה יזכה אותך להגיע למצב בו תוכל להכריע מסברתך הלכות.
בברכה,
צבי קוסטינר