פניה

חדשות כיפה הרב משה קליין 13/02/02 19:02 א באדר התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב, וחודש טוב,

אני שומע לאחרונה את בעית הרווקים והרווקות במגזר הדתי לאומי, ועל המבוכה הרבה שיש בענין זה בקרב צעירים וצעירות. אני לכשעצמי חרפת אדם ובזוי עם מלבוא לפני כבוד הרב ולהציע דבר מה, אולם כיוון ששמעתי על המבוכה ועל הצער הרב שיש אצל בני ובנות ישראל הקדושים ובפרט הרווקים והרווקות ששיכים למגזר הדתי לאומי, פונה אני בעצה שאולי ידועה אולם עכ"פ ע"מ שהדבר יבורר למישרין אציעה לפני כבוד הרב.

הקב"ה נתן לנו מתנה גדולה בזה העולם - נחל נובע מקור חכמה - מוהר"ן מברסלב זצוק"ל זי"ע. הצדיק הגדול והקדוש הנ"ל - אומנותו בזה העולם היא שדכנות. רבנו דבר רבות על ענין חזוק האמונה, שמירת הברית וההתבודדות בשביל מציאת הזיווג בין יתר העצות הקדושות והנוראות בענין זה. הצעתי היא שהרבנים יתאגדו ויקראו יחד אל כל בני ובנות ישראל השייכים למגזר הדתי לאומי שמחפשים את זיווגם: להתחזק מאוד באמונה ובהשגחה פרטית, ולדבר הרבה דיבורי אמונה פשוטה בקב"ה ובהשגחה פרטית ובפרט דיבורי אמונה השייכים לי"ג עיקרי אמונה המופיעים ברמב"ם. קריאה לבנים - לשמור מאוד על קדושת הברית, ולדבר ולעורר מאוד בגודל מעלת קדושת הברית וענינו, ועל גדול הצער החסרון והבעיות שיש לעם ישראל בכלל ולכל יהודי בפרט בשל ענין זה שכל עיקר בעיות הזיווגים קיימים בשל ענין זה וכל ענין הגאולה עומד מאוד על ענין זה. קריאה לבנים ולבנות על מעלת ההתבודדות והתפילה שכל יהודי מדבר אל הקב"ה בשפתו הוא ובשפיכת שיחו לפני הקב"ה בלשונו הוא.

דבר אחרון - קריאה גדולה ונרגשת מכל הרבנים על מעלת הנסיעה לציון רבנו שבאומן, ועל מעלת הבטחתו בענין זה של השתטחות על הציון, עשיית תשובה, נתינת פרוטה לצדקה ואמירת "תקון הכללי".

ארגון קבוצות גדולות של בחורים ובחורות בנפרד לנסיעה לציון רבנו, יעודד ויעורר ענין זה מאוד.

בתקווה שאנוכי הדל העלתי משהו בפני כבוד הרב, שמן הסתם לא חדשתי מאומה אולם אולי הקב"ה האיר בכך דבר מה, מייחל שכל בני ובנות ישראל ימצאו את זיווגם בעתם ובזמנם ונזכה לכל טוב בעלמא הדין ובעלמא דאתי ולביאת משיח צדקנו בקרוב ממש.

תודה לכבוד הרב.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

נושא הרווקים והרווקות והקושי במציאת דרכים נאותים להיכרות עלה לאחרונה בפורומים שונים של רבנים ומחנכים בציונות הדתית.
אבי רט וחיים פלק כתבו לאחרונה בנושא זה ואף נערך כנס ביוזמת רבני צוהר.
נדמה לי כי יש צורך לבנות מערכות ממוסדות שיוכלו לתת מענה לגיטימי - שאין בו בושה - לבנים ולבנות.
דוקא מתוך שחונכנו שנים רבות והעמדנו דור המקפיד על קלה כבחמורה - יש לסייע בבואו לגיל זה של הקמת הבית, שהרי הצניעות והבושה שהיו לנחלה מידתית, אינם יכולים להיעלם בבואם של הצעירים לחפש בן או בת זוג.
ההכוונה בישיבות ובמוסדות החינוך לבנות, הצגת דרך לגיטימית ויצירת מסגרות הולמים לצד תפילה של "על כן יתפלל כל חסיד אליך לעת מצוא" - יכולים לסייע.
בברכת פסח כשר ושמח.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן