פלאפון

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 15/11/02 10:26 י בכסלו התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום,

שמעתי שחל איסור הלכתי להביא פלאפונים לבתי מדרשות ואף לבית ספר...

האם זה נכון ואם כן מה הסיבה?

תודה תודה תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לשואל .

עדיין לא הגיעה אלי הידיעה שאתה מוסר על איסור הבאת סלולריים לבתי מדרשות ובתי ספר .
תראה בכניסה למרכז הרב יש מכתב של מו"ר הרצי"ה קוק זיע'א שאסור לעשן בישיבה בבית המדרש.
הרב חשב שבכלל לא טוב לעשן , אבל בבית המדרש זה מזיק גם לזולת .
איך אפשר ללמוד אם זה בא בטלפונו וזה בשלו ?
כך לומדים ?
מי שעמלו בתורה - אל יתן יד לביטול תורה חלילה , ואין לך בטלה גדולה מזו ,ולא אחת זה ממש חוטא ומחטיא .
ןמי התיר להפריע למורה ולכיתה ?
אז אם קבלו היהודיים וקיימו , מצויין .
ואם לא מצאתי לגוף טוב משתיקה היה טוב פעם , על אחת כמה וכמה היום .
צריך בכלל לזכור שבתפילה אסור באיסור גמור להשתמש בזה , ואין לבטל תורה .
הסלולרי עוזר לנו , ואין מקום שנשתעבד לו .
גם בהוצאות השיחה , צריך שכל אחד ישקול האין כאן איבוד ממון לריק .
תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן