ענייני שיחות וחניכים

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 04/02/11 14:55 ל בשבט התשעא

שאלה

ישנם שתי שאלות שארצה לשאול אם אפשר לענות במהירות האפשרית תודה רבה.

1)שאלה בשביל חבר : מדריך בבני עקיבא של כיתות ו' משתדל לעשות המון למענם , הוא בד"כ אוהב לשתף בדברים שיש לו על ליבו ומרגיש הכי בטוח לשתף את מדריכה אחת בסניף (שגדולה ממנו)

והוא הכי סומך עליה. ואחת הסיבות היא שחניך שלו שחשוב לו לעבוד ולשנות אותו היא אחותו , אז גם הוא מברר כל מיני דברים לצורך ההמשך על החניך.

האם יש בכך בעיה? הוא אמר לי שיכול להיות בעיה אבל זה ממש עוזר לו השיחות מדי פעם ספציפית איתה לא משהו ריגשי בוודאות.

2) חניך צריך לבחור ביהס הוא גר בשכונה שגוררת מאוד הוא משתדל ללכת לשעורי תורה ולהקפיד המצב הרוחני בבית קצת בעיתי.

הוא יצטרך לבחור ביה"ס שנה הבאה ויש ישיבה לכיפות סרוגות מאוד נחמדה שמשנה אנשים בתכלית , ורוב האנשים שהגיעו לשם בגיל צעיר היו דתיים מבית אך לא במצב יותר טוב ממנו.

יש לו קצת כוונה ללכת לשם , ואני אוכל לתמוך בו ולהכניס אותו בס"ד.

אך אני לא יודע אם יעמוד בזה כי זה מאוד קשה להתחיל בחיים מאוד דתיים בשבילו , אבל אם הוא יבחר ביהס אחר לדעתי הוא יאבד את המיוחדות שבו וחבל.. אני מאוד בהתלבטות

תודה רבה שבת שלום.

תשובה

שלום

1) זה לא נמצא כרגע במצב של "יהרג ואל יעבור", אך בסדר זה לא. אוסף הסיפורים וההנמקות שאתה מביא, הם עצת היצר, להכשיר קשר של המדריך הנ"ל עם הגברת שהוא כנראה די מחבב.

2) שלח אותו לביה"ס היותר דתי.
א. הכי גרוע הוא עוזב, לא קרה נזק לאף אחד.
ב. מסתבר יותר, שחניך עם אופי כמו שאתה מתאר דוקא יסתדר טוב בבי"ס דתי ואף יתקדם.
ג. בתי ספר דתיים רגישים יותר לקרוב רחוקים ויש להניח שהם יעשו את מלאכתם נאמנה.

כל טוב