עין הרע

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 03/12/02 22:42 כח בכסלו התשסג

שאלה

אשמח לקבל מקורות, מזה עין הרע

מה יש בתורה לעין הרע

תשובה

שלום לשואל!

הנך שואל מהו "עין הרע", עין רעה – זו המדה היותר מגונה בעולם.
ולעומתה אין דבר טוב יותר מאשר "עין טובה" מי שיש בו עין טובה – יש בו הכל.
אנו מתפללים בכל יום שה' יתברך יציל אותנו מ"עין הרע". למעשה מבחינה הלכתית נזכר בגמרא שאסור לאדם לעמוד בשדה חברו בשעה שהיא בקמותיה, (הכוונה כשהשדה עומדת לקצירה) כדי שלא יעשה לו "עין הרע".
אם נסביר זאת בפשטות הכוונה היא ל"צרות עין" גם בלי כוונה רעה.
אך מעבר לענין ההלכתי יש אנשים רבים שמסבירים את "עין הרע" כדבר סגולי רע, המשפיע על האדם. ובספרים יש עצות וסגולות רבות להנצל מ"עין הרע".
ראוי לכל אדם להאמין בה' יתברך בלבד, ולא לפחד מ"עין הרע" וככל שאדם עוסק בתורה ובמצוות ובמעשים טובים הריהו זוכה להתעלות ולהיות כמו יוסף הצדיק "עלי עין" – מעל עין הרע.
ובעיקר יש לזכור כי "טוב עין – הוא יברך" אדם שהוא טוב עין הוא יברך והוא יבורך.
כל אחד צריך להשתדל להיות טוב עין גם כלפי מי שנדמה לו כבעל עין רעה, וכמים הפנים לפנים כן לב האדם. בראיה טובה, בעין טובה, אפשר לעקור עין רעה ועין הרע.
ולכן כתוב "וראה בטוב ירושלים", אנו צריכים לכוון ולהרגיל את העיניים שלנו להיות עיניים טובות וקדושות – עין טובה לכל ועל הכל – והשם יתברך יאיר עיננו במאור תורתו, וישפיע עלינו שפע קדושה וטהרה והצלחה.