עד מתי אפשר לברך ברכת המזון?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/02/19 14:46 טו באדר א'

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני יודעת שמצד ההלכה, הגדרת טווח הזמן לברכת המזון הוא 72 דקות. השאלה היא מה קורה אם לא שמתי לב, ועברו 72 הדקות, ואפילו עברו מזמן?... ובכל זאת, אני ממש רוצה לברך את ברכת המזון?

האם זו ברכה לבטלה? או ברכה בלי משמעות?

מה עושים כשממש רוצים, אבל זה כבר לא בטווח הזמן?

תודה מראש, ושבת שלום ומבורך :)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב,ה

שלום.

בשו"ע סימן קפד' סעיף ה נפסק ששיעור הזמן הוא "עד שיתעכל המזון בבמעיו"

יש האומרים שזה זמן של כחצי שעה ויש האומרים שזה זמן של 72 דקות.

על כן אם את נמצאת באותו המקום בו אכלת אז תאכלי עוד כזית לחם ואז תברכי ברכת המזון.

ואם אין יכולת לעשות אז זה אז יש לך לשמוע את ברכת המזון מאחרים ולבקש מהם לכוון עלייך ואם גם זה לא ניתן אז תברכי את ברכת המזון ללא הזכרת שם השם והברכות אלא רק בהרהור הלב.

ועייני גם ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show/78076

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן