עבודת המולך בהקשר לזמננו

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 23/04/14 20:42 כג בניסן התשעד

שאלה

אני למדתי שהתורה גם אם התקבלה לפני מעל לאלפיים שנה הרי היא נכתבה לפני בריאת העולם, במילים אחרות אפשר לומר שהיא נכתבה מחוץ לזמן, ולכן כל הכתוב בה אין לו התייחסות לזמן מסוים בלבד.

על בסיס זה אני יודע להגיד שמצוות ע"ז שייכות גם לזמננו, ואני יודע גם להסביר איך יש עבודה זרה בזמננו ובגלל ששאלתי לא עוסקת בע"ז בכללי ולכן אני לא אפרט.

מה שאני כן רוצה לשאול זה לגבי עבודת המולך.

עבודת המולך מוזכרת במפורט בתורה אחרי שכבר נאמר בלוחות הברית הרבה פרשות אחורה בתורה שלא לעבוד עבודה זרה, ובכל אופן עבודת המולך מוזכרת במפורט בתורה.

שאלתי היא כזאת: מה מייחד את עבודת המולך לשאר ע"ז, ומה ההקשר שלה לזמננו?

תשובה

שלום,

בעבודת המולך, היו מעבירים באש ילדים. יש אומרים נשרפים, יש אומרים לא נשרפים.
להבנתי משמעות העניין היא הפיכת העבודה זרה שלך למסורת משפחתית, וגיוס דור ההמשך עוד מהיותו קטן לענייני עבודה זרה.
המדרש אומר שמי שמוליד בן מאשה לא יהודיה, זה כעין עבודת המולך, כיוון שהוא מנתק את דור ההמשך מזהותו היהודית, ומוציאו לתרבות זרה.
אם הייתי חושב על השלכה אקטואלית, הייתי מזכיר מדרש זה, ובכלל כל פעם שאנו "מוסרים" את ילדינו לחשיפה לתרבות רעה וזרה ליהדותנו, אנו כעין עוברים על עבודת המולך.

בברכה.