עבודה בפסח

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 18/03/10 23:26 ג בניסן התשע

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני עובדת בתור מטפלת לתינוקת בת חצי שנה בביתם של המשפחה המשפחה אינה דתית כלל ולכן אינני אוכלת ונוגעת בכלים בביתם כלל. ידוע לי שהם לא מנקים את הבית לפסח בכלל ואוכלים חמץ בחג (בעצם ממשיכים את חייהם כרגיל) בחול המועד פסח אני צריכה לעבוד אצלם ורציתי לשאול מה עלי לעשות וכיצד אני צריכה לנהוג. תודה רבה וחג שמח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.
אסור להאכיל ילדים קטנים מאכלות שאסור לאכול. לפיכך, בפסח אין להאכילו חמץ. במידה והתינוק אוכל במהלך השנה חמץ, כדאי להציע למשפחה שיקנו אוכל כשר לפסח או שתציעי להביא מעט אוכל מהבית בשביל התינוק. יש להסביר למשפחה את העניין בנחת ולא בתקיפות, אך בכל מקרה קיים העניין של "לפני עיור...". בוודאי ישנן שאלות נוספות בעניין וכדאי להתייעץ עם רב פנים מול פנים לגבי כל דבר ודבר.
חג שמח וכשר.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן