ספירת העומר!!

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 03/04/18 22:08 יח בניסן התשעח

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

כבוד הרב רציתי בבקשה לשאול כמה שאלות לגבי שירים בספירת העומר:

1.מאיזה תאריך אסור לספרדים לשמוע שירים,ומתי מותר לספרדים להתחיל לשמוע?

2.אם אני שומעת שירים שמישהו אחר שם מותר לי?ואם הוא שם ואני שומעת את השיר ומתחילה לשיר תוך כדי השיר מותר?

3.האם בימי ספירת העומר לשיר?(בלי מוזיקה,כלומר לשיר בפה)

4.האם בימי שישי מותר לשמוע שירים?

5.האם מותר לשמוע שירים ומנגינות מהטלויזיה תוך כדי צפיה בסרטים?

6.אני מקפידה שלא לשמוע שירים בימי ספירת העומר,האם מותר ביום העצמאות ללכת להופעות שיש בעירים?כאילו ללכת להופעות של זמרים ודברים כאלה?למרות שאני לא שומעת שירים בספירה ובעמצאות לשמוע שירים ואז אחרי יום העצמאות להפסיק לשמוע מותר או שאסור?

תתתודה,ושבת שלום!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

העיקרון הוא שאסור לשמוע מוזיקה קצבית ושמחה, אך אין איסור לשמוע מוזיקת רקע, מוזיקה שקטה או עצובה בימי האבלות של ספירת העומר. הכלל הזה צריך להנחות אותך בכל הקשור לאיסור שמיעת מוזיקה בימי הספירה. בתשובות שאביא ע"פ הסעיפים שרשמת אני מתייחס רק למוזיקה אסורה, את המותרת מותר לשמוע בכל מקרה.

עכשיו נפרט את הדברים ע"פ השאלות ששאלת:

1. ממוצאי שביעי של פסח עד ל"ד בעומר. מהבוקר של ל"ד בעומר מותר לשמוע.

2. אין כל הבדל בין אם מישהו שם מוזיקה בין אם את שמה בעצמך. ברם אם משיהו שם מוזיקה בניגוד לרצונך ואת חייבת להשאר במקום שבו מתנגנת המוזיקה, את נחשבת לאנוסה ואינך עוברת על איסור, אך עליך להשתדל שלא להנאות מהמוזיקה.

3. יש מחמירים ויש מקילים. אני נוטה להקל במידה והשירה לא גורמת לך לרקוד. ברור שבסעועות מצווה או בשבת, מותר.

4. אין כל הבדל בין יום שישי לבין שאר הימים, לכן אסור.

5. אם מדובר במוזיקת רקע, אז אין כל איסור.

6. יום העצמאות הינו יום חג ושמחה, לכן לא נוהגים בו מנהגי האבלות של ימי ספירת העומר. לכן מותר ומצווה לשמוע מוזיקה שמחה ולרקוד ביום העצמאות. אך עדיין יש בעיה ללכת להופעות של זמרים בלי שום קשר למנהגי האבלות בגלל בעיות הצניעות. הרי במקום ההופעה קהל מעורב עומד ולפעמים רוקד ביחד ויש בזה בעיה. ברם אם את עומדת מהצד ושומעת את ההופעה ולא נמצאת בתוך הקהל שליד הבמה, אין כל איסור.

בברכה,

חיים בריסק

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן