סעודת הודיה

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 10/03/06 14:03 י באדר התשסו

שאלה

ברצוני לערוך סעודת הודיה. אני מבין שאין מזמורים שחובה לקוראם, אך רציתי לדעת מה בכל זאת שייך ללמוד/לקרוא בסעודה. אילו מזמורים, מדרשים או גמרות.

תודה רבה.

תשובה

לשואל שלום.
כמו שכבר כתבת אין חיוב לומר מזמורים מסוימים בסעודת הודיה, אך ראוי לאסוף לפחות מניין של אנשים ולהכין להם סעודה עם בשר ויין.
בסעודה זו תרבו בדברי תורה כך שתהפוך לסעודת מצווה.
כמו כן תרבו בשירי הודיה לה' ובסיפור המעשה - דבר שיחזק ויעורר את הציבור לאמונה בה' ולחסדיו המרובים שהוא עושה עמנו בכל יום ויום.

בברכה צוות המשיבים של ישיבת ההסדר קרני שומרון
לתגובה: karnei_shomron@intermail.co.il