סעודה בברית

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 20/11/02 17:38 טו בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד

דחוף

האם אפשר לקיים ברית מילה צנועה בבית כנסת

עים סעודת מיצווה "מזונות"וברכות עץ ואדמה,

או שעלי לערוך סעודת מצווה גדולה עם המוציא"

וזה לא יהיה באולם ולא בבית הכנסת.

תזכו למצוות.

תשובה

שלום לארז

מזל טוב לארז וליולדת היקרים ולכל המשפחה הנכבדת .

שאלתך הגיעה רק הבוקר יום ב' ואף אם הברית עוד היום אנא שים לב היטב לדברים הבאים .

מנהג ישראל קדושים מהברית הראשונה של יצחק אבינו ראש הנמולים ועד הנה לעשות סעודת ברית מילה בכבוד והדר .

השטן מקטרג וכועס שאנו עושים ברית בשמחה והוא טוען בכל דור , למה לחם ? למה אולם ? למה לבזבז כסף ?
וכל מיני טענות .

וסיבתו כדי שנעשה ברית בפשטות גמורה כאילו כמי שכפאו שד .

וזה ראשי התיבות של השם שלו :
ס'עודת מ'ילה א'ין ל'עשות . ( ס"מ )

אל תקשיב לו בגרוש!
תעשה סעודה יפה , לא נוצצת אבל מכובדת , בלחם ודגים ובשר .
יש לך בעיה כספית ?
תתקשר אלי עכשיו בלי נדר לטלפון 08-6847344
גם אם הברית היום וגם אם קבעת מקום - אם זו לא סעודה או שאין לך יכולת - תתקשר , אל תתבייש בלי נדר נעזור לך .

ועוד השבוע ?
זה הרי שבוע של חנוכה והיונים ביקשו לעשות שמד, ביטלו שבת חודש ומילה .

יש לי המון מה לכתוב לך , אינני יכול להאריך כי אולי כל דקה חשובה לך להתארגנות
אני מתחנן ומבקש ממך לא לוותר על סעודה בלחם בלי פשרות !

ובכל מקרה ומצב אשמח לדבר אתכם לפני הברית .

בלי נדר תשאל בשבוע הבא ואתן לך מקורות רבים רבים לשאלה זו , אך עכשיו זה לא הזמן .
האמינו לי שזה דבר מאוד משמעותי וחשוב
מזל טוב
אוהבים אתכם .