סליחה ומחילה עם חברה שלא סולחת - לקראת יוה"כ

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 07/10/11 10:23 ט בתשרי התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

אשמח אם תוכל לענות לי על שאלה..

כבר שנה וחצי אני וחברה לא מדברות.

המריבה לא ברורה. עד היום אין לי מושג למה אנחנו לא מדברות..

לא עשיתי כלום והיא בעצמה לא יודעת למה היא כל כך כועסת..

אבל למרות שזה נשמע מריבה פשוטה למחילה, היא רק הולכת ומסתבכת.

על אף העובדה שאין לי מושג מה עשיתי לה,

במשך כל שנה שעברה שלחתי לה סמסים של סליחה שעליהם לא ענתה בדרך כלל או שהגיבה בצורה מגעילה, מיילים שעליהם ענתה בצורה דוחה, והשיא היה ששנה שעברה החלטתי לאזור אומץ וללכת לבקש ממנה סליחה פנים מול פנים.

ביקשתי סליחה, והיא שתקה במשך כמה דק', ורק אז אמרה 'סליחתך התקבלה', בלי לבקש סליחה או משהו..

שאלתי אם היא רוצה לפתוח דף חדש והיא ענתה שלא..

טוב, חשבתי שזהו זה, סיימנו עם זה..

אבל במשך כל השנה הזו כל הזמן אני שומעת שהיא מנסה לסכסך ביני לבין חברות שלי, שהיא מעקמת את הפרצוף כשאני עוברת לידה..

אז החלטתי השנה לחכות שדווקא היא תעשה את ה צעד, דבר שלא קרה.. החלטתי לשלוח לה מייל השנה , ובו פירטתי את כל הרגשות שלי ועל זה שאני לא רוצה להמשיך עם המריבה הזו ושאני עדיין לא סלחתי לה (כי היא אף פעם לא ביקשה סליחה ולא מרגישה צורך לבקש סליחה) ואני לא רוצה שבגללי תהיה לה נקודת חובה בשמיים..

היא ענתה לי על המייל הזה בצורה מגעילה.

אני כבר לא יודעת מה לעשות, וכבר ערב יום כיפור..

האם עצם העובדה שהיא עדיין כועסת עליי תהווה נקודת חובה בשמיים?

וגם- מה עליי לעשות בשביל לסלוח לה בלב שלם? אני לא בטוחה שזה יכול לקרות..

תודה רבה על ההקשבה וגמר חתימה טובה!

צום קל ומועיל.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום,

א. על פי הסיפור שלך את יצאת ידי חובה בחובת בקשת סליחה. על פי ההלכה יש על מי שפגע בחברו לבקש סליחה שלוש פעמים. אם הצד השני אינו סולח אחרי שבקשו ממנו שלוש פעמים, עליו האחריות לכך. קיימת תמיד האפשרות לבקש עוד - כמו שעשית בעצמך. אבל נדמה שיש שלב שכל בקשה נוספת שלא נענית רק תורמת לאי נוחיות ואף מעמיקה את הקצר שקיים.
ב. גם במצב שאת מתארת אם את מרגישה שהחברה פגעה בך, עלייך מוטלת החובה, לפחות בערב יום כיפור, לסלוח לה. אמנם במצב שתארת זה לא פשוט למצוא את המקום של וויתור בנפש. אבל יש לחשוב על התכונות הטובות של החברה, על זה שמדובר בנשמה יהודית ועל הרצון שלך להית משוחררת מכעס ומטינה הפוגעות בנפשך ללא קשר לשאלה אם החברה סולחת או לא סולחת.
ג. לגבי עצם הבעיה של השבר בקשר - תפני לחברות או לאישה חכמה הקרובה אליך, מורה, יועצת, או מדריכה בתנועה וכו - כדי להתייעץ אתה על המצב ולבקש ממנה עזרה בתיקונו.
שנה טובה ומתוקה, דוב ברקוביץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן