סכרת נעורים.

חדשות כיפה מכון שלזינגר 02/09/07 23:37 יט באלול התשסז

שאלה

יש לי שאלה מאוד חשובה לשאול, אינני בטוחה אם זה המקום הנכון כי זאת שאלה שהיא יותר מהפן הרפואי, אבל העדפתי בכל זאת לנסות.

אני בת 22, הכרתי בחור בן גילי, שלכל הדעות מדובר בבחור משכמו ומעלה. ירא שמים, משכיל, בן אדם אמין והכל.

הבעיה היחידה היא שהוא סובל מסכרת נעורים עוד מימי צעירותו.

אינני יודעת אם להקשר אליו בגלל הבעיה הזאת. מה גם שזה יכול להיות סכנה תורשתית גם כלפיו וגם כלפי הילדים.

מה לעשות? האם לבטל את הזיווג איתו בגלל בעיה כזאת?!

ומה, הבן אדם לא יתחתן לעולם?!

אשמח לקבל תגובה בהקדם, גם אם אין מענה קונקרטי.

תודה רבה.

לילה טוב!

תשובה

כל מחלה גופנית מהווה חיסרון מסוים, אך צריך לזכור שכמעט ואין בן אדם שאין בו שום חסרון.
לדעתי עליך לשקלל את כל הנתונים, ביניהם כל בעיה רפואית של המועמד, אך בפרופורציה הנכונה, בלא הגזמה.
רק שיקלול מלא מסוג זה יוכל לסייע לך להחליט, וכדאי לדעת שאף אדם לא יוכל להחליט במקומך.

שקלי, החליטי והצליחי

שנה טובה.

השאלה נענתה ע"י: הרב ד"ר מרדכי הלפרין