סידור למתחילים

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 28/05/08 22:33 כג באייר התשסח

שאלה

שלום רב,

לאחרונה התחלתי להתקרב לזהות היהודית שלי והחלטתי להתחיל להגיע לבית הכנסת. יש לי סידור אבל הוא קצת מסובך לי מכיוון שמעולם לא הייתי קודם מתפלל ואני מגיע ממשפחה חילונית לחלוטין. השאלה שלי האם הסידור הזה http://www.orisrael.net/ יכול להיות פתרון טוב להתחלה?

תשובה

שלום רב,
יישר כוחך על התקרבותך, עלה והצלח.
לא הצלחתי למצוא לאיזה סידור התכוונת, אולם ידוע לי על "סידור אביחי" בעריכת א' שנאן ובהוצאת ידיעות אחרונות שמיועד לפי הבנתי בדיוק לאנשים כמוך. כמו כן גם סידור רינת ישראל הוא יחסית נוח וידידותי למשתמש. בנוסף אני ממליץ לך על ספרו של הרב שטיינזלץ הסידור והתפילה (2 כרכים).

כל טוב,

רונן לוביץ