סוכרת ודייטים

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 14/05/08 02:21 ט באייר התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב!

אניבת 21, סוכרתית מאז הייתי ילדה. רציתי לשאול: מתי שייך ליידע את הבחור אתו אני יוצאת לדייט, באשר לבעיית הסוכרת? האם לשאלה זו יש גם אספקט הלכתי? איך נכון לנהוג מוסרית, אך גם ברמה שזה לא יפגע בסיכויים שלי לפתח קשר?

חשוב לי לציין שכעת מצב הסוכרת שלי לא משהו ואני נמצאת בתהליך של התאזנות ו"חזרה למוטב"...האם גם זה נתון שצריך לשתף בשלב התחלתי?

תודה!

תשובה

לעניות דעתי אין צורך לספר בפגישה הראשונה. ברם, לאחר מספר פגישות כאשר רואים שהקשר מתחיל לזרום לכיוון רציני - יש חובה מוסרית לספר.
מן הסתם, כאשר הבחור כבר מכיר אותך טוב יותר - אם הוא באמת מעריך אותך, הוא לא יפסול אותך בגלל המחלה. הסתרת הדבר למשך זמן ארוך תפגע בקשר ובאמינות שלך כלפיו.
מאידך - אם הדבר יביא אותו להחלטה לסיים את הקשר לאחר שהוא כבר מכיר אותך ברמה מסויימת - כנראה שהוא לא ראוי בשבילך.
רפואה שלמה והרבה הצלחה
רונן