נקיון מקוואות של גברים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/08/18 16:25 כה באב התשעח

שאלה

שבוע טוב.

לפני שנה פניתי אליך בשאלה בנושא שז"ל, בו נכשלתי רבות בעבר.(זאת כמובן לאחר שקיבלתי על עצמי תשובה שלמה).המלצת לי לטבול במקווה בכל יום ואכן כך אני נוהג כבר שנה.הבעייה היא שמי המקוה מאד מלוכלכים. כמו כן יישנם אנשים שלא מתרחצים לפני הטבילה וחוץ מהלכלוך על גופם,בוודאי גם לחלק מהם יש גם שאריות זרע וכדומה על גופם.

יוצא מכך כי אינני מרגיש נקיות וטהרה לאחר הטבילה אלא הרגשה של גועל נורא...

שאלתי היא האם יש תחליף לטבילה במקווה?

והאם הרב יוכל להסביר בקצרה מה בעצם נותנת הטבילה במקווה לגוף ולנשמה?.

תודה רבה

נ.ב.

אני לכשלעצמי לא מרגיש לאחר שנה כי נמחל לי עווני. או כי נטהרתי.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

גם אני נתקלתי במקוואות גברים שהיו לא נקיות. (בשונה ממקואות של נשים שבדקתי כמה מהם והיו נקיים להפליא)

אני לא הולך למקוואות לא נקיות - אין שום מצוה לטבול במקוה מלוכלך.

אני לא רוצה לומר "איסור" כדי לא להוציא לעז ח"ו על אחרים אבל למה לך להתענות?

יש מקוואות נקיים מאוד במקום שאני גר בו (צפת). אני לא יודע באיזה איזור אתה גר - אבל בודאי גם במקומך יש מקוואות אחרים שהם נקיים מאוד.

כמו כן אם תדע טוב את סדרי המקוה - תדע מתי מחליפים מים ולך לשם מיד אחר כך.

בדרך כלל בשעות הבוקר המוקדמות - המים נקיים לגמרי.

ביום שישי אחרי הצהרים - קשה למצוא מקוה נקי.

בבוקר בשעה תשע - כנ"ל.

בשעה ארבע או חמש - נקי מאוד.

אני כשלעצמי טובל בעיקר במעיינות. משתדל לטבול כל יום ולפחות בערב שבת.

אולי המים קרים קצת אבל מאוד נקיים ומאוד מטהרים גוף ונשמה. ההרגשה אחרי זה תהיה לך שונה לחלוטין ממה שתיארת.

בהצלחה

לרשימה המלאה של המקוואות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן