נצרות מול יהדות

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 24/02/02 09:25 יב באדר התשסב

שאלה

שלום, כבוד הרב!

מה ההבדל בין "הושטת הלחי השניי-ה" של הנצרות, לבין, להבדיל "הנעלבין ואינם עולבין... "

תודה מראש

צוריאל

תשובה

יש הבדל עקרוני - "הנעלבין ואינם עולבין..." מתייחס לפגיעה [בכבודו] של האדם, שעליה הוא אינו מגיב, לעומת זאת, 'הושטת הלחי השניה' - אומרת שכאשר פגעו בך - לא רק שלא תחזיר, אלא עזור להם לפגוע בך.
ואת זה ודאי שללה היהדות כידוע: "הבא להורגך השכם להורגו" "חייך קודמים לחיי חברך"
"הנעלבין ואינם עולבין" - בעצם מטרתם להפסיק את המריבה בזה שלֹא יענו, אמנם, יש פעמים שאף הם צריכים לענות, כאשר יש פגיעה בכבוד שמיים.
(אך על כל פנים אין צורך להושיט את הלחי השניה)