נכון או לא נכון?..

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 30/03/07 16:48 יא בניסן התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני שתענה לי שלחתי את השאלה הזו לצוות בחורי ישיבה משהו כזה אבל לא ענו לי וגם השאלה לא נרשמה לי בשאלות היוצאות.

לכן אני מקווה שתוכל לענות לי.

יש לי 2 שאלות.

הראשונה,שמעתי פעם שאסור לסקל בין 2 הידיים כלומר לשלב בניהם באמצעות האצבעות בדיוק(זו תנועה אופינית מאד..)כי זה יוצר את המילה "מוות" השתדלתי לא לעשות את זה אבל זה נראה לי מוזר כי המון אנשים עושים את זה אפילו בלי לשים לב.

והשניה,ישנה סגולה שאומרים כשאשר אובד משהו..

בנוסח:"אמר רבי בינימין הכל בחזקת סומין,עד שהקב"ה בא ומאיר את עיניהם".וודאי הרב מכיר אותה.שמעתי שזה מוריד זכויות שוב זה נראה לי קצת לא הגיוני כי אנו משתמשים בזכותו של אדם.

הסגולה עובדת הרבה פעמים,אתה אומר אותה ומהר לאחר הרבה חיפושים אתה מוצא.

אשמח לקבל תשובה..

תודה רבה וחג שמח!

תשובה

שלום
על פי ההלכה אין איסור בסיכול הידיים .
לצערי איני מבין בנושא ניכוי זכויות ואף לא בכוחן של סגולות ואיני יכול להתייחס לפרטי השאלה אך באופן כללי יש לנו לא להרבות לעסוק בענייני סגולות אלא לבנות את חיינו על פי לימוד והעמקה בתורת ה' ועשיית רצונו
אלישע פיקסלר