נישואין

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 31/12/08 12:55 ד בטבת התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

התחתני לפני כחודשים עם בחור מקסים שאני אוהבת מאוד, ברוך ה' נכנסתי להריון ולא יודעת מאז הדברים השתנו אני לא שלמה עם ההריון ומאז אני מדוכאת .קיבלתי את זה מאוד קשה ואני לא מאושרת מההריון בבקשה ממך כבוד הרב איך תוכל לתת לי עצה טובה שאני ירגיש טוב עם עצמי

תודה

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, אל תרגישי רע עם עצמך על כך שאת חווה תחושות של דכאון. בסה"כ עברת תהפוכות רבות חיובית בחודשים האחרונים וזה בהחלט יכול להשפיע. בנוסף, יש השפעות פיזיולוגיות להריון על הגוף, דבר שגם הוא יכול לגרום לדכאון.

כעת במצב הנתון, אל לך לכעוס על עצמך אלא לקחת את עצמך בידים. חשבי על הזכות שקבלת מהקב"ה להתחתן עם בחור שאותו את אוהבת ולהכנס להריון כ"כ בקלות. יש זוגות רבים אשר לא מצליחים גם לאחר שנים רבות וטיפולים להכנס להריון. נסי לחשוב על התקופה של אחרי הלידה, על התינוק הרך, הזכות להיות אמא וכו'.

בנוסף, אני מציע מאוד להפגש עם איש מקצוע - פסיכולוג. שוב, אין בכך כל בושה . זה קורה לנשים רבות ויש כלים טיפולים ורפואיים לשפר את מצבך.

לסיכום: במישור הרוחני, נסי לחזק את הכרת הטוב לקב"ה ונסי ללמוד ולחלום על הזכות להיות הורה. במישור הרפואי, אנא פני לאיש מקצוע.

יה"ר שתזכי להריון קל ולבשורות טובות,
רונן