נישואים אלטרנטיביים

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 15/04/14 23:31 טו בניסן התשעד

שאלה

שלום רב

חבר מאוד קרוב שלי מתחתן בקרוב

אני דתי מהבית אך הוא וארוסתו אמנם יהודים אך אינם דתיים כלל ואינם מעוניינים בחתונה יהודית מסורתית אלא בנישואים אלטרנטיביים

מאחר ואנחנו חברים טובים הוא שאל אם אני אהיה מוכן להשיא אותם.

האם דבר כזה אפשרי?

כמובן שניסיתי לשכנע אותו להתחתן בנישואים יהודיים אך הוא לא מעוניין.

מה מומלץ לעשות במקרה כזה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום,

תנסה לעשות כפי יכולתך שיתחתנו דרכך ברבנות ע"פ מסורת ישראל לדורותיו. אם לא יסכימו, תן לחברך חיבוק ותגיד לו שאתה לא יכול לחתור מתחת נישואים יהודיים על פי מסורת ישראל, ותשמח לעזור בכל דבר במסגרת זאת.

בהצלחה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן