נידה

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 01/01/09 19:33 ה בטבת התשסט

שאלה

שלום לרב,

בן 30 נשוי עם תינוק בדרך, בעזרת השם. מתחזק בדת.

האם אני נוהג נכון , כאשר אני פורש מאישתי מפני שהיא מסרבת ללכת למקווה?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ראשית ברצוני לברך אתכם בלידה קלה. כמוכן, עלה והצלח בהתעלותך הרוחנית.
אני מניח ששאלתך היא עקרונית ולא מעשית מאחר ובתקופת ההריון לא צפוי מחזור ולכן האשה אינה אמורה להיות נידה.
מאחר וכך, אענה לך תשובה עקרונית. בזוגיות, פותרים בעיות לא בעזרת "כוחניות", אלא בעזרת הבנה, הסכמה ודיבור. אם דו השיח ביניכם יהיה כזה של "סירוב" ו"פרישה", העליה הרוחנית עלולה חלילה לפרק את הבית. יש להגיע להבנה ולליבון הסוגיות החשובות לך ולאשתך, על מנת שתוכל לטפס בסולם הרוחני ללא יצירת אנטיגוניזם ומריבות.
אל תשכח שדרך ארץ קדמה לתורה.
לאחר שתעבור את השלב של דרך הארץ, אז יהיה מקום לבירור ההלכתי של איך ומתי לפרוש.

בהצלחה,
רונן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן