נושאי הלכה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 30/07/07 17:56 טו באב התשסז

שאלה

כבוד הרב

אני שומר מצוות,וגר בחו"ל.

1.אני מתפלל תפילות יחיד בבית,בית הכנסת רחוק,יותר רחוק מכנען ועד לבית החולים, רבקה זיו,נתתי דוגמה למרחק.

האם עלי להמשיך להתפלל תפילת יחיד,או בגלל המרחק אני אוכל לנסוע ברכב לבית הכנסת בשבתות ובימים נוראים?

2.בימים שלא אומרים תחנון בתפילת שחרית ומנחה,ימים כאלה שיוצאים בימי שני וחמישי,האם לא צריך להתפלל גם את התפילות ששייכות לימי שני וחמישי,לדוגמא:אל מלך יושב וכו?

בתודה לך מראש

גבריאל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה כ"ו מנחם אב תשס"ז

לגבריאל שלום רב!

1. המשך להתפלל בביתך ואל תיסע בשבת, תפלה בציבור היא מעלה ואילו נסיעה ברכב כרוכה באיסורים מן התורה.

2. רצוי לומר גם תחנון ביחידות, זה מנהג ולא חובה. י"ג מידות של רחמים ניתן לומר רק במנין, ואם אתה רוצה לומר ביחידות, אתה יכול לומר אותם בניגון של טעמי המקרא.

בברכת התורה

בניהו ברונר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן