נדר

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 13/05/10 18:07 כט באייר התשע

שאלה

שלום רב!

השאלה שלי היא כזאת- אני סובלת המון זמן ממחשבות טורדניות, היתה לי תקופה שהמחשבות גברו ובהתחלה אמרתי ביני לבין עצמי אם יקרה כך ןכך אני לא אסע בשבת, בהתחלה זו היתה רק מחשבה הייתי כ"כ חרדה באותה תקופה שמרב לחץ אמרתי זאת בע"פ, לאחר מכן הבנתי שזהו נדר- לא הבנתי את חומרת עניין הנדרים בכל מקרה סיפרתי לבעלי וקראנו באינטרנט שהוא צריך להתיר לי זאת ע"י תפילה מסויימת שקראנו וכך עשינו, אך מאז אני פוחדת לנסוע בשבת-אני מדליקה אור רואה טלויזיה, יש לציין שזה מפריע כי בעלי והילדים כן נוסעים אני לא יודעת מה לעשות ואיך לצאת מהעניין שמאד מתסכל אותי, לתשובתכם אודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

האם את רוצה שאני יגיד לך שמותר לך לנסוע בשבת? גם לסיפור שהבעל התיר לך את הנדר אין לא כל משמעות משום שהוא לא יכול להתיר נדר כזה.
אם הנדר שלך הביא אותך לא לנסוע בשבת מה טוב, המשיכי לשמור שבת [ לא צריך לנדור בשביל זה] ואולי הנדר הזה פותח לך פתח לחזרה אמיתית בתשובה לא מתוך פחד אלא מתוך אמונה .
כפי שאני רואה מהשאלה יש לך אמונה פנימית עמוקה ואת צריכה לתת לה מקום במעשים ובמחשבה .

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן