מתן צדקה דרך פקסים מהעבודה

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 31/12/08 13:20 ד בטבת התשסט

שאלה

צהרים טובים,

לאחרונה אני קוראת את הספר שערי הפרנסה של חסידי ברסלב ויש שם קריאה לתת צדקה לכל דורש וההסבר לכך ניתן משום שזהו ניסיון של הקב"ה להראות לאותו אדם שיש לו ושייתן.

שאלתי היא כזאת: האם פקסים שאני מקבלת למקום עבודתי המבקשים לתרום לגוף כזה או אחר(שירותרום/ תרומה להשתלות וכד') הם גם בבחינת עני המתדפק על הדלתות? הפקסים נשלחים לבוס שלי והוא לא תורם ואני מרגישה שאני לא יכולה להתעלם במיוחד כאשר מתקשרים אח"כ לוודא שהפקס התקבל ומבקשים לדבר עם הבוס ולכן אני תמיד תורמת (במיוחד מתקשרים לקראת החגים).

האם יש לי אפשרות לסנן או פשוט תמיד לתרום ולא משנה למי?

אשמח לתשובתך ויום טוב.

תשובה

אין זה בבחינת עני המתדפק על הדלת, כיוון שאין לך מפגש אישי עם העני.
לפיכך, את בוודאי יכולה לסנן ואינך חייבת לתרום לכל פקס שמגיע.

בברכה,
רונן