מתי צריך לומר תוכחה

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 20/05/08 22:16 טו באייר התשסח

שאלה

בסיעתא דשמיא ושיבוא המשיח אמן!

שלום וברכה הרב

האם כשאני לא מוכיח בן-אדם כשהוא לא עושה מצווה(לדוגמא לא מתפלל שחרית) אני נתפס באותו חטא? או שזה רק במצוות לא-תעשה?

ואם אומרים לידי לשון הרע,אני חייב למחות, או שמספיק שאני לא מקבל את הלשון הרע?

תודה וברוך תהיה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
א. צריך להוכיח גם במצוות עשה, אולם אין להוכיח בשום עניין, בלי שיש סיכוי גדול שהאחר יקבל את התוכחה ברצון. כך כתב רמב"ם הלכות דעות פרק ו הלכה ז: "הרואה חבירו שחטא או שהלך בדרך לא טובה מצוה להחזירו למוטב ולהודיעו שהוא חוטא על עצמו במעשיו הרעים שנאמר הוכח תוכיח את עמיתך, המוכיח את חבירו בין בדברים שבינו לבינו, בין בדברים שבינו לבין המקום, צריך להוכיחו בינו לבין עצמו, וידבר לו בנחת ובלשון רכה ויודיעו שאינו אומר לו אלא לטובתו להביאו לחיי העולם הבא..."
ב. אם אומרים לשון הרע לידך עליך למחות, אולם בזהירות ובעדינות שלא לפגוע באחרים.

כל טוב,
רונן לוביץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן