מתי חל דין ייחוד?

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 02/08/03 23:35 ד באב התשסג

שאלה

שלום.

רציתי לשאול אם עברתי על איסור ייחוד, אם אני יושבת בחדרי עם החבר שלי, והדלת סגורה [אך לא נעולה] והחלון פתוח..

בתודה מראש.

תשובה

שלום רב.
הנקודה העיקרית בייחוד הינו שא"א לבוא לידי איסור. לכן במידה שהחלון הפתוח נמצא בקומה ראשונה ואנשים מבחוץ יכולים להסתכל פנימה אין ענין של ייחוד, אבל אם מדובר בקומה שלישית ומעלה אז החלון הפתוח איננו מועיל.
כמו-כן הדלת הסגורה גם תלויה האם אנשים יכולים להיכנס פנימה בכל רגע נתון (כגון הוריך וכו'). במקרה כזה אפילו אם אתם גרים בקומה עליונה אין בזה דין ייחוד.
למשל טיול אע"פ שכל המקום פתוח, במידה שמדובר במקום בו אנשים לא מטיילים (כמו ואדי וכו') זהו איסור ייחוד גמור אע"פ שמדובר במקום פתוח.
בברכה,
צבי קוסטינר.